b2news
دانلود آهنگ جدید حامد همایون به نام چنین کنم چنان کنمتیتر خبر جدید:هوای تهران تا ۲ روز آینده ناسالم برای همه ردههای سنی/ مردم از تردد با خودرو شخصی بپر
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تحلیل دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی بیانگر پایداری و سکون نسبی هوا در سه روز آینده به ویژه در روز یکشنبه است که پیامد آن افزایش میزان غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت به ویژه اصفهان، اراک، تهران، کرج و قزوین است.
گزارش ایستگاههای سنجش آلودگی شرکت کنترل کیفیت هوا، سازمانهای هواشناسی و محیط زیست، از روز جمعه تا امروز روند افزایش چگالی آلایندههای جوی را نشان میدهند.
با توجه به تداوم سکون نسبی هوا تا روز دوشنبه، پیشبینی می شود در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، غلظت آلایندههای جوی در شهرهای تهران، کرج و اصفهان در حد ناسالم برای همه گروهها باشد. در بعد از ظهر روز دوشنبه با افزایش نسبی سرعت باد، چگالی آلایندههای جوی در تهران و البرز اندکی کاهش خواهد یافت.
توصیه میشود سالمندان، کودکان و بیماران تنفسی در این مدت از تردد غیرضروری و فعالیت در فضای آزاد اجتناب کنند، همچنین برای کاهش نسبی آلایندهها به شهروندان عزیز میشود برای تردد در شهر در حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
آسمان تهران طی دو روز آینده صاف و غبارآلود پیشبینی میشود؛ بیشینه و کمینه دما فردا در تهران 20 و 10 درجه خواهد بود.
روز آینده بندرعباس با بیشینه 33 درجه بالای صفر گرمترین شهر کشور و شهرهای کرمان، شهرکرد و سنندج با کمینه دمای یک درجه زیر صفر سردترین شهر کشور خواهند بود.
میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی تا روز 22 مهرماه امسال 21.7 درصد بارش سال گذشته بوده است.
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، خلبان هواپیمای ایرباس متعلق به هما، امروز به دلیل بروز نقص فنی در موتور، تصمیم به بازگشت به فرودگاه امام گرفت.
این هواپیما که با 150 مسافر از تهران به مقصد نجف پرواز کرده بود، دچار نقص فنی شد که به تصمیم خلبان دوباره به فرودگاه امام خمینی (ره) برگشت.
یکی از مسافران این پرواز در اینباره به خبرنگار فارس گفت: پرواز شماره 3417 ایرانایر در مسیر تهران-نجف قرار بود ساعت 10 صبح امروز انجام شود، اما هواپیمای این پرواز با یک ساعت تأخیر ساعت 11 صبح امروز از باند فرودگاه امام خمینی (ره) پرواز کرد.
وی ادامه داد: حدود نیم ساعت از این پرواز گذشته بود که خلبان اعلام نقص فنی در موتور و بازگشت به فرودگاه امام خمینی (ره) کرد.
این مسافر پرواز تهران-نجف هما با اشاره به اینکه مسافران کماکان تا این لحظه در سالن ترانزیت فرودگاه امام منتظر هستند، گفت: فعلا که مسئولان ایرانایر هیچ توضیحاتی به ما ندادهاند
بنابراین گزارش مدیر روابط عمومی ایرانایر درباره این پرواز به خبرنگار فارس گفت: خلبان این پرواز به دلیل وجود نقص فنی در هواپیما، بدون انجام کمترین ریسک، در راستای حفظ ایمنی پرواز، بلافاصله تصمیم به بازگشت به فرودگاه میکند و این طبق قوانین است.
شاهرخ نوشآبادی افزود: چون این پرواز با مشکل فنی مواجه شد، مقرر شد هواپیما و کرو پروازی جایگزین اعزام شوند که این کمی زمان برد.
اخبار جدید را بخوانید :کفاشیان: به رأی و جریمه فیفا اعتراض داریم، عزاداری ایرانیها خلاف اساسنامه نی
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، علی کفاشیان نایبرئیس فدراسیون فوتبال در جمع خبرنگاران درباره جریمهای که فیفا ایران را بعد از بازی با کرهجنوبی اظهار داشت: ما به این موضوع اعتراض داریم بالاخره یکسری چیزها فرهنگی است و خلاف اساسنامه نبوده است. اعتراض کردهایم حالا باید برای تجدیدنظر به فیفا برود.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از بازیهای ایران هم در شب 21 ماه رمضان افتاده است، برای تعویق این بازی برنامهای دارید یا خیر؟ عنوان کرد: ما مکاتبه کردیم تا زمان را جلوتر بیندازیم اما چون از قبل مسابقات قرعهکشی شده برگزاری این رقابتها در دستور کار قرا گرفته شده است.
کفاشیان همچنین در پاسخ به این سوال که برخی اعتقاد دارند این موضوع در دوره شما بسته شده خاطرنشان کرد: ما از قبل گفته بودیم که این زمانها برای ما مهم هستند و نمیخواهیم در این روزها مسابقهای داشته باشیم. بعد از اینکه بازیها قرعهکشی شد باز هم حرفمان را گفتیم اما آنها کار خود را انجام دادند. حتی یک روزی که برای مسیحیها مهم است مسابقه گذاشته بودند چون قرعهکشیها انجام شده بود.
نایبرئیس فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که فیفا محرومیت جواد نکونام را سه جلسه تعلیقی و سه جلسه قطعی اعلام کرده اما فدراسیون فوتبال خبر را به صورتی دیگر اعلام کرده بود، گفت: ما وقت اعتراض داریم و اعتراض هم شده است. به دنبال احقاق حقوق هستیم.
خبر داغ از خبرگزاریها:دست و دلبازی تهران درباره میدان نفتی فرزاد ب/ اطمینان دهلی نو از پیشبرد طرح ها
شرح خبر:
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از نت ایندین، دارمندرا پرادهان، وزیر نفت و گاز هند گفت هند مطمئن است که پروژه های بزرگ در ایران را پیش خواهد برد چراکه ایران به علت حمایت هند از این کشور در زمان تحریم های آمریکا به سوی هند تمایل دارد.
پرادهان در جریان کنفرانسی در هند گفت حسن روحانی، رئیس جمهور ایران و نارندرا مودی، نخست وزیر هند بحث و گفتگوهای مثمر ثمری در این رابطه در جریان برخوردهای اخیر و پیشین داشتند که بسیار از حمایت هند تقدیر کردند.
وی با اشاره ویژه به میدان نفتی فرزاد ب، افزود :«ایران بسیار دست و دلباز بود که این میدان را از مسیر نرمال مزایده و از سبد عرضه خارج کرد. از شرکت هایی که در این پروژه مشارکت دارند نظیر اُ ان جی سی ودیش خواسته شد تا الزامات ساختاری شان در این رابطه را در زمانی محدود تکمیل کنند.»
خبر داغ و جدید را بخوانید:انتخابات آمریکا نشان داد مردم آمریکا از وضع موجودشان خسته هستند/ترامپ از ک
شرح خبر:
محمود صادقی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اظهار داشت: دونالد ترامپ فردی بود که احساس نمیشد که اینگونه و به شکل قاطع رأی بیاورد، چرا که نه تنها شخصیتهای سیاسی و حزب مقابل بلکه حزب جمهوری خواهان پشت او را خالی کرده بودند.
وی افزود: در هر صورت پیدا بود که شعارهای او زمینه اجتماعی دارد و در عین حال نگرش عوام گرایانه و پوپولیستی داشت. و احساس میشد به یک نیازی جواب داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: به نظر میرسد مردم آمریکا از وضع موجود خسته هستند یعنی جنگها و مشکلات نظامی و بحران های اقتصادی آمریکا مردم را به ستوه آورده بود. که به گونهای انتظار دارند تغییرات اساسی ایجاد شود.
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری - تحلیلی میدل ایست آی خبر داد که حمله به تعدادی از زنان مسلمان پس از به پیروزی رسیدن دونالد ترامپ، منجر شده تا برخی زنان مسلمان آمریکایی در مجامع عمومی از بهسر کردن حجاب خودداری کنند.
بنابراین گزارش، در حالی که هنوز 2 ماه تا تکیه رسمی دونالد ترامپ به اریکه قدرت در آمریکا مانده، مسلمانان آمریکایی و اقلیتهای این کشور با مشکلاتی مواجه شدهاند.
زنان مسلمان آمریکایی اکنون در شبکههایب اجتماعی از آنچه با آن مواجه شدهاند میگویند و حتی برخی نیز توسط اعضای خانوادهشان مورد توصیه قرار گرفتهاند که بهخطار حفظ امنیتشان هنگام خروج از منزل، روسری بهسر نکنند.
در یکی از این توئیتها آمده: «مادرم همین الان به من پیام داد که حجاب بر سر نکن. او مذهبیترین فرد در خانواده ماست.» یک مرد مسلمان آمریکایی هم توئیت کرده است: «مادر و خواهرم در خصوص اینکه بهخاطر امنیتشان نباید حجاب به سر کنند، با هم بحث میکنند.»
یک نفر دیگر نوشته است: «3 نفر از دوستان مسلمانم که هرگز بدون حجاب به مدرسه نیامده بودند، امروز از ترسشان بدون حجاب در مدرسه حاضر شدند.»
همچنین یک روز پس از انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا، یک دانشجوی مسلمان در لوئیزیانا مورد حمله قرار گرفت و حجاب از سرش کشیده شد.
شرح خبر:
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، فوتبال کهگیلویه و بویراحمد در سالیان اخیر فراز و نشیبهای زیادی داشته است.
در برههای بهار فوتبال و در مقطعی هم زمستان سرد فوتبال این استان را شاهد بودهایم که فوتبال در کهگیلویه و بویراحمد به خواب و یا کما فرو رفته است.
در دورهای با حضور تیم فوتبال شهرداری یاسوج در لیگ دسته اول و همچنین تیم نفت در این رده از فوتبال کشور شاهد زنده بودن و پویایی فوتبال استان بودیم و بعد از آن رخوت و رکود بر فوتبال حاکم شد.
بیتوجهی مسؤولان به امر ورزش و به ویژه به فوتبال موجب شد که حضوری کمرنگ در فوتبال کشور داشته باشیم.
اما به هر صورت فوتبال کهگیلویه و بویراحمد در بدترین حالت ممکن نیز به مانند گل زیر یخ به موجودیت خود ادامه داد و تک ستارههایی در حوزه داوری فوتبال و یا بازیکنانی مانند میلاد غریبی و ایمان موسوی و سایرین در تیمهای بزرگ فوتبال کشور خوش درخشیدند.
اما در دوره کنونی استان نمایندگانی در لیگهای معتبر فوتبال کشور دارد که از آن جمله میتوان به نفت گچساران در رده لیگ برتر نوجوانان کشور، نونهالان سپاهان یاسوج در لیگ برتر فوتبال ایران و نفت و زاگرس در لیگ دسته دوم فوتبال کشور اشاره کرد.
تیم فوتبال نفت گچساران به مربیگری داریوش یزدی و با حمایت خوب مجموعه نفت و گاز گچساران وضعیت خوبی در لیگ دارد و از طرف دیگر عدهای جوان به مربیگری حمید کرمی جوان با تیم زاگرس یاسوج بدون از حمایت یک ریال توسط دولت و بخش خصوصی در حال کارزار در لیگ دسته دوم فوتبال کشور هستند.
اخبار جدید را بخوانید :وقتی ۸ هزار میلیارد تومان را 30 نفر میگیرند و پس نمیدهند فرقی نمیکند چه اس
شرح خبر:
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از غرفه باشگاه خبری توانا در نمایشگاه مطبوعات در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: دولت برنامهای به مجلس ارسال نکرده است و در واقع احکام مورد نیاز برای تدوین برنامه ششم توسعه را تقدیم پارلمان کرده است.
*در حال نگارش لایحه برنامه ششم توسعه در تلفیق هستیم
وی افزود: ما الان در حال برنامهنویسی در کمیسیون تلفیق هستیم. یعنی کاری که باید دولت انجام میداد را ما انجام میدهیم، به همین جهت رسیدگی به برنامه ششم در مجلس قدری هم زمان برده است و ما نگرانیم زمان از آن مهلت قانونیمان بگذرد، ما باید مباحث پنج سال آینده کشور را در لایحه برنامه ششم بیاوریم و بودجههای سنواتی را بتوانیم بر اساس قانون برنامه ششم تدوین کنیم تا انشاءالله کشور به جایی برسد.
امیرآبادی با بیان اینکه به همین دلیل امروز کار کمیسیون تلفیق بسیار کار سنگینی است، تصریح کرد: برخی از نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق نیز سال اولی است که در پارلمان حضور دارند، در عین حال که تخصص و تجربههای لازم را در رشته خودشان دارند، اما مباحث مربوط به برنامهنویسی در داخل مجلس فنون خاص خودش را دارد، روند بررسی برنامه ششم در کمیسیون تلفیق از پیشرفت خوبی برخوردار است.
*اوایل آذرماه لایحه برنامه ششم به صحن علنی مجلس میآید
وی با بیان اینکه امیدواریم طی دو هفته آینده یعنی اوایل آذرماه گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه ششم توسعه تقدیم صحن علنی شود، ادامه داد: با توجه به اینکه باید در ابتدا قانون برنامه ششم را به تصویب برسانیم و سپس بودجه سال 96 را بررسی و مصوب کنیم و لذا تلاش خواهیم کرد هر چه سریعتر لایحه برنامه ششم در صحن علنی مورد بررسی قرار گرفته و نهایی شود.
*فراکسیون ولایت از ابتدا با محوریت لاریجانی تشکیل شد
این عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه این گفتوگو به بیان نکاتی درباره فراکسیونهای ولایت و مستقلان ولایی پرداخت و اظهار داشت: فراکسیون ولایت در ابتدای آغاز به کار مجلس دهم با محوریت آقای لاریجانی شکل گرفت، ریاست فراکسیون بر عهده ایشان گذاشته شد و نام فراکسیون را هم آقای لاریجانی انتخاب کردند اما اعضای فراکسیون ولایت از دو طیف بودند، یکسری از نمایندگان کسانی بودند که بیشتر طرفداران دولت بودند و برخی از نمایندگان هم اصولگرایانی بودند که با پرچم اصولگرایی وارد پارلمان شده بودند.
*35 عضو شورای مرکزی فراکسیونهای ولایت و مستقلان ولایی انتخاب میشوند
وی با بیان اینکه بر اساس ثبتنام انجام شده 130 نفر در فراکسیون اصولگرایان ثبتنام کردند که آقای حاجیبابایی موقتا اداره این فراکسیون را بر عهده دارد، تأکید کرد: پیشنویس اساسنامه تقریباً آماده شده و به زودی تشکیل جلسه خواهیم داد، شورای مرکزی هم انتخاب خواهند شد به این شکل که 17 نفر از فراکسیون اصولگرایان ولایت و 17 نفر از فراکسیون مستقلان ولایی یعنی 34 نفر و همچنین آقای لاریجانی هم عضو شورای مرکزی خواهد بود، در مجموع 35 نفر عضو شورای مرکزی فراکسیون ولایت از دو فراکسیون خواهند بود.
*دولت با تغییر 3 وزیر به دنبال بمب انتخاباتی در کشور بود
امیرآبادی همچنین با اشاره به رأیآوری هر سه وزیر پیشنهادی در صحن علنی، تصریح کرد: برخی تصور میکنند رأی مجلس به هر سه وزیر در واقع رأی اصلاحطلبی بوده است در حالیکه اینطور نیست، این در واقع رأی به وزرا برای مسئولیت 6 ماهه حالا مقداری کمتر یا بیشتر بود، به علاوه اینکه مجلس با این رأی بهانه را از دولت گرفت چون دولت میخواست با تغییر سه وزیر فرهنگی و اجتماعی، بمبی را در کشور برای انتخابات سال آینده منفجر کند اما من فکر میکنم با تغییر این سه وزیر حتی یک ترقه هم منفجر نشد.
*مجلس با رأی به هر 3 وزیر بهانه را از دولت گرفت
این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین یادآور شد: تحلیل ما از سه وزیر رأی آورده در مجلس این است که نمایندگان میخواستند با این رأی بهانه را از دولت بگیرند، چون این دولت به راحتی تمام مشکلات را گردن دیگران میاندازد و در این زمینه نمره بیست دارد.
*دولت به جای ارائه خدمات به کشور بیشتر به دنبال بهانهجویی است
وی با بیان اینکه دولت به جای اینکه یکسری خدماتی را به مردم ارائه دهد، بیشتر دنبال بهانهجویی است, گفت: ما برای اینکه این بهانهها گرفته شود به هر سه وزیر رأی دادیم، فراکسیون امید از ابتدا اعلام کرده بود که به هر سه وزیر رأی میدهد اما در کل فضای مجلس اینگونه است که نمایندگان به خاطر اینکه میخواهند به دولت کمک کنند تا امور کشور را راه بیندازد به وزرا رأی میدهند، یا حتی برخی از نمایندگان با خود وزرای پیشنهادی ارتباطاتی میگیرند و به آنها رأی میدهند.
امیرآبادی اضافه کرد: فراکسیون ولایت در زمینه رأیدهی به وزرای پیشنهادی از انسجام لازم برخوردار نبود یعنی بنا نداشت انسجام لازم را داشته باشد چون صبح روز رأیدهی هم که فراکسیون تشکیل جلسه داد، جمعبندی نداشتیم که به کدام وزیر رأی دهیم و به کدام وزیر رأی ندهیم.
نماینده قم در مجلس خاطرنشان کرد: اگر در مجلس آن روز نه مخالفی و نه موافقی صحبت نمیکردند، یکی از وزرا قطعا رأی نمیآوردند.
*«فساد» بزرگ و کوچک و اصللاحطلبی و اصولگرایی ندارد
این عضو هیأت رئیسه مجلس در بخش پایانی گفتوگوی خود با فارس، با اشاره به فساد صندوق ذخیره فرهنگیان و معوقه خواندن این فساد توسط رئیسجمهور، توضیح داد: فساد بزرگ و کوچک ندارد و باید با آن برخورد شود. فساد اصلاحطلب و اصولگرا نمیشناسد، ما باید با فساد مبارزه کنیم.
وی اضافه کرد: آقای قالیباف شخصا خودش درباره مسائل مطرح شده در مورد شهرداری تهران پای کار آمد و خواست که این موضوع پیگیری شود و خودش درخواست کرد و ما در سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت این موضوع را بررسی کردیم، ما در این سازمان همگی اصولگرا هستیم و موضوعات پیش آمده در شهرداری تهران که مربوط به آقای قالیباف که خود او هم اصولگراست را مورد رسیدگی قرار دادیم.
امیرآبادی با بیان اینکه فساد، فساد است و ما تعارف نداریم،گفت: خود آقای قالیباف، همسر و فرزندانش و بستگان درجه یک وی، هیچ کدام هیچ استفادهای نکردند و ما پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم. اگر اصلاحطلبان هم فساد کنند، وارد بررسی آن میشویم چرا که باید با فساد مبارزه شود.
وی ادامه داد: وقتی 30 نفر هشت هزار میلیارد تومان میگیرند و پس نمیدهند، فرقی نمیکند نام آن را چه چیزی بگذاریم، اسم مهم نیست بلکه فسادی که صورت گرفته مهم است و باید با آن مبارزه شود، امروز هشت هزار میلیارد تومان از صندوق ذخیره فرهنگیان که متعلق به بانک سرمایه بوده است، بردهاند و نمیآورند.
*نامگذاری فسادهای اقتصادی جناحی و حزبی صورت میگیرد
شرح خبر:
خبرگزاری فارس- زهرا قزیلی: فیلم سینمایی «یتیم خانه ایران» ساخته ابوالقاسم طالبی با موضوع تاریخی در سالن های سینما هم اینک که نزدیک به 10 روز است اکران شده توانسته با مخاطب ارتباط برقرار کند البته مخاطبان سینماروی ما به دیدن تاریخ در سینما عادت ندارند اما این بار بخشی از تاریخ روایت می شود که بخش مفغول مانده تاریخ معاصر است .بخشی از تاریخ که در روایتی 4 میلیون و در روایتی دیگر 9 میلیون ایرانی در آن کشته شدند و به تعبیر برخی هولوکاست ایرانی است. در فیلم «یتیم خانه ایران» به روشنی این بخش از تاریخ روایت می شود و دست انگلیسی ها در جهت ایجاد قحطی در ایران پس از جنگ جهانی اول دیده می شود. در بخش دوم گفت و گو به چرایی عدم حضور فیلم های ابوالقاسم طالبی در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر، نحوه تولید اثر، سخت گیری ها و نوع همکاری با گروه پشت و جلوی دوربین به گفت وگو نشستیم که در پی می آید.
سینما ملک خصوصی برخی از افراد نیست
حضور در برخی از کارهای انقلابی ممکن است هزینه داشته باشد شما متحمل این هزینههاشدید؟
طالبی: بگذریم. هزینه ها را آنها دادند که در خونشان غلطیدند و رفتند الان هم هزینه را آنها می دهند که جلوی همه غرب دروغگو در حال مبارزه در جبهه ها علیه داعش و تفکر صهیونیستی و لیبرالی و ارتجاعی هستند این جبهه های فرهنگی و نظامی و اقتصادی و... است جغرافیای آن کره زمین است و تا بوده چنین بوده.
علی رام نورایی : من از سالها پیش در این عرصه حضور داشتم. شاید با «قلاده های طلا» نمود بیرونی بیشتر شد زیرا کار قابل توجهی بود و نظرات مخالف و موافق را به سمت خود جلب کرد. قبل از قلاده ها کارهایی با موضوع دفاع مقدس جزء اولویت های من بود و دوست داشتم حضور داشته باشم . من تشکر می کنم که یکی از نقش های اصلی کار که بسیار سخت بود را به من سپردند. اما درباره هزینه نه. من زندگی و کارم را می کنم . یکسری افراد در این حرفه به مذاقشان خوش نیامده بود و حالشان را بد کرده بود ری اکشن نشان دادند که مهم نیست. معتقدم سینمای این مملکت، حیات خلوت یا ملک خصوصی گروه خاص نیست متعلق به همه اقشار جامعه است و کسانی که برای آن زحمت می کشند حق دارند در این عرصه کار و فعالیت کنند اگر افراد خوششان نمی آید می توانند تحملشان را بالا ببرند چون من هستم دارم کار می کنم و قرار نیست انتخاب های بعدی ام بستگی به نظرات و علایق افرادی که سینما را ملک خصوصی می دانند. کار می کنم، تجربه اندوزی می کنم و یاد می گیرم و جلو می روم.
کتاب خاطرات افراد، انگیزه مکاشفه به من داد
آقای نورایی یتیم خانه ایران کار سختی بود، نوع کاراکتری که ایفا کردید و تاریخی که مد نظر فیلمنامه بود. چقدر تاریخ را مرور کردید تا به نزدیک شوید و بپذیرید.
یتیم خانه ایران یک اتفاق خیلی خوب بود در پرونده کاری من و آقای طالبی نقش دیگری را برای من در نظر گرفته بودند . از بازنویسی نهم درگیر فیلمنامه شدم. مطلع بودم آقای طالبی سالها روی پروژه کار می کردند جلسات مختلف با ایشان گفت و گو کردم منابع تحقیقاتی که در اختیار داشتند را به بنده دادند که به اتفاق فاجعه آمیز نزدیک شوم. یک پروسه 8 ماهه طول کشید تا جلوی دوربین رفتن کار و مدام در این مدت در ارتباط بودم هم منابع را مطالعه می کردم و هم بازنویسی های مختلف در اختیارم قرار می گرفت و سعی می کردم خودم را نزدیک کنم. اتفاقی که در این اثر سینمایی روایت می شود عجیب و غریب است . متاسفانه سالها در این مملکت زندگی می کنیم اما هیچ ردپایی در کتب درسی و تاریخی وجود نداشت وقتی با فیلمنامه مواجه شدم از این حجم فاجعه رخ داده شگفت زده شدم . کتاب هایی که براساس خاطرات نوشته شده بود را که می خواندم انگیزه به من می داد که جست و جویش کنم تا نزدیک شوم.
کدام شخصیت به شما پیشنهاد شده بود؟
به من رسما اعلام نشده بود که «محمد جواد» را بازی کنم شگفت زده شدم وقتی به من اعلام شد. فکر می کنم سه چهار ماه قبل از کلید خوردن به من اعلام شد و برایم بسیار هیجان انگیز بود و از من خواسته شد سوارکاری را بیشتر تمرین کنم و ورزش های لازم را انجام بدهم تا آمادگی جسمانی ام را به سطحی برسانم که بتوانم در ماراتن 8 ماهه فیلمبرداری دوام بیاورم. مشغول تمرینات شدم وچندین جلسه از صبح تا شب مشغول گریم در خدمت آقای صالحیان بودم و مدام با آقای طالبی صحبت می کردم چون نقش خاص و عجیبی بود و حال و هوای مختلف و متفاوتی داشت .ایشان خیلی کمک کردند.
اقای طالبی دلیل انتخاب آقای نورایی برای حضور در «یتیم خانه ایران» چه بود؟
آقای نورایی یک سری خصوصیات دارند که من کمتر در بازیگران سینمای ایران سراغ دارم. استایل خوبی دارند، ورزیده هستند هر کار سختی که باشد توان انجام آن را دارند. از ایشان خواستم در تمرینات اسب سواری یک برنو در دست داشته باشید و با یک دست اسب سواری کنید. این برای سوارکار ماهر هم سخت است ایشان تمرین می کردند. بین افرادی که لیست کردیم که اسب سواری بلد باشند و استایل خوبی داشته باشند و نخواهیم از تکنیک کروماکی و پرده سبز استفاده کنیم به ایشان رسیدیم. می توان نوع دیگری هم فیلمبرداری کرد که بازیگر روی ماشین بنشیند و ما فیلم بگیریم اما باورپذیری مخاطب بسیار پایین می آمد و تکنولوژی که باورپذیری مخاطب مخدوش نکند هنوز در ایران نیست.
دستم زیر سم اسب رفت/ طوفان بازدیدکنندگان را فراری داد
نورایی: ما در سرمای -17 درجه در رشته کوه های الوارز کار کردیم و در برف که عمقش قابل حدس نبود رفتم و دستم زیر سم اسب رفت
طالبی: خب بفرمایید ما چند بازیگر داریم که بلافاصله پس از این حادثه بتوانند صحنه را ادامه دهند؟
نورایی: در گرمای 50 درجه و طوفان هم کار کردیم چند نفر برای بازدید امده بودند فرار کردند فرار به معنای واقعی. در همه شرایط از جنگل، بیابان، کوه و... با آمادگی جسمانی خوب و روحیه خوب با جو خوبی که در گروه بود کار کردم و انشااله که توانسته باشم از پس کار برآیم
از سه ناحیه بدنم آسیب دید
آقای نورایی آسیب دیدگی دست تان چقدر جدی بود؟
جدی بود اما شوخی گرفتم و ادامه دادم. در «قلاده های طلا» هم پایم شکست . در یتیم خانه ایران دو بار دچار سانحه شدم. یک بار اسب بعد از 12 برداشت که باید می پریدم روی کمرش و تاخت می رفتم، من را بیرون کادر زمین زد و کمرم آسیب دید. در کوه های آلوارز هم اسب تا گردن در برف بودم من هم تا کمر، دستش را خواست بالا بیاورد برد پایین و رویش بلند شد. شرایط سخت بود روز به روز راکورد برف ها متغییر بود باید می ایستادیم و کار می کردیم. ممکن بود برف میزانش کم شود و امکان فیلمبرداری از دست برود.
نقش های پر تحرک را دوست دارم
کارهای آپارتمانی به شما کمتر پیشنهاد می شود یا شما پرهیز دارید از انتخاب؟
نه پرهیزی وجود ندارد اما من شدیدا از کارهای سخت استقبال می کنم. کارهای اجتماعی پرتنش را دوست دارم .اهل کارهای آپارتمانی که گیتار دست بگیرم و عاشقانه بخونم یا کافی شاپ برم نیستم. دوست دارم نقشم تحرک داشته باشد.
معمولا کارها سینمای ایران از تحرک خالی شده است.
نه اینطور هم نیست. دوستان خوب کار می کنند.
شاید این علاقه به دلیل ورزش خاصی است که انجام می دهید
ورزش را به خاطرکارم انتخاب کردم. اول بازیگر بودم بعد ورزش پارکور را انتخاب کردم . خودم از سینمای پرجنب و جوش تر و پرتحرک تر استقبال می کنم.
تا جایی که احتمال مرگ نباشد از بدل استفاده نمیکنم
در کارهای اکشن بدل ندارید؟
با بدلکارهایی که در کار ها حضور دارند تعامل خوبی برقرار می کنم اکثرا دوستانم هستند تا جایی که احتمال 100 درصدی مرگ وجود نداشته باشد خودم انجام می دهم . گروه بدلکاری و کارگردان کار معتقد باشند که خطر مرگ جدی است بدلکار انجام می دهد یا علم انجام آن کار را نداشته باشم تا جایی که قابلیتش را دارم خودم انجام می دهم.
قهرمان در سینمای ایران کمرنگ شده
محمد جواد از دل تاریخی روایت می شود که قهرمان های زیادی از این دست وجود داشتند مانند میرزا کوچک خان، شیخ فضل الله و... ما با توجه به مغفول ماندن از تاریخ معاصر کمتر آن ها رادیدیم چقدر برای ارایه درست نقش و ارتباط درست با مخاطب تلاش کردید تا مخاطب این کاراکتر را دوست داشته باشد.
در «قلاده های طلا» من ضد قهرمان بودم در «یتیم خانه ایران» نقش قهرمان فیلم را بازی کردم در شرایطی که قهرمان در سینمای ایران کمرنگ شده است و همین امر باعث شد تا نقش محمد جواد (سالارخان) برای من هیجان انگیزتر و جذاب تر باشد از آنجایی که همه ما ایرانی ها عرق شدیدی به وطن داریم و وطن دوستی در وجودمان نهادینه شده است یک چنین نقش ها و قهرمان ها در سینما می تواند برای مخاطب جذاب باشد. و به همین دلایلی که به آن ها اشاره کردم فکر می کنم فیلم مورد استقبال قرار گیرد و زحمات صدها تن از همکاران و دوستانم در این پروژه همچنین زحمات آقای طالبی و سالها تحقیق و نگارش با دیده شدن فیلم از سوی مردم بی نتیجه نمی ماند.
تاکید برای دیده شدن جزئیات/ نورایی رکورددار گریم
آقای صالحیان معمولا چهره پردازی کارهای تاریخی برای چهره پردازان با ریسک توامان است اما از سوی دیگر در رقابت ها به خوبی دیده می شود. چگونه به گریم های این فیلم رسیدید و چقدر مطالعه داشتید؟
داریوش صالحیان: این بخش از تاریخ مغفول است نه چیزی شنیده بودم و نه چیزی گفته بودند اطلاعات ما در این حد بود که در یک سالی قحطی در ایران اتفاق افتاده است. من روزی که دعوت به کار شدم منابع زیادی را در اختیار من قرار دادند. بعد از خواندن کتاب متوجه شدم چه فاجعه ای اتفاق افتاده است نه من و نه گروه من توقع چنین فاجعه ای نداشتیم . گروهم هم در کنار من این پژوهش ها را مرور می کردیم و توقع چنین حجمی از فاجعه را نداشتیم. منابع ارایه شده از سوی آقای طالبی یک طرف، توقعات و جزئیاتی که ایشان به آن توجه داشتند کار را برایمان سخت تر کرده بود. ما در این کار بازیگر نقش پنجم نداشتیم که کمتر از 10 بار تست گریم نکرده باشیم. ممکن بود این بازیگر خیلی دیده نشود اما ایشان تاکید داشتند به همه جزئیات توجه شود. بازیگری که یک پلان هم داشت شاید 10 بار تست گریم داشتیم. بخشی از طراحی گریم کار مدیون خود آقای طالبی است. ما سعی کردیم توقعاتی که ایشان داشتند را براورده کنیم.
آقای نورایی رکوردار هستند در تست گریم این فیلم.
نورایی: من سه مقطع در فیلم دیده می شوم برای هر سه مقطع شاید بیش از 15 بار گریم می شدم و تست انجام می شد.
طالبی: طراحی گریم این پروژه برعهده فرد دیگری بود بعد از یک هفته ایشان آمدند و گفتند این قدر با جزئیات کار را دنبال کردن کار من نیست و در توان من نیست. از من خواستند قبول کنم و بروند.
چرا اینقدر سخت گرفتید تنها به این دلیل که کار تاریخی انجام می دهید؟
طالبی: نه معتقدم باید با دقت کار کنیم.
صالحیان: ما در کار «نغمه» هم همین جزئیات و ریز بینی را داشتیم آقای ولدبیگی بیش از 20 بار حسین یاری را تست زدند.
طالبی: قلابی نمی توان کار کرد اگر قلابی کار کنید قلابی هم دیده می شود. سعی می کنیم درست کار کنیم.
گرما و سرما در گریم قابل کنترل نبود
دقت و جزئیات در اثر به عقیده خودتان جواب داده است
صالحیان: من از کار راضی ام. اما یک اشتباهات سهوی هم وجود دارد سرمای اردبیل و گرما غیرقابل کنترل بود و نمی توانستیم کنترل کنیم.
«یتیم خانه ایران» اثری ملی و میهنی است
با توجه به این مهم که فیلم مقطعی از تاریخ کشور را روایت می کند که کمتر شنیده یا خوانده شده چقدر فکر می کنید این اثر در سینمای ایران دیده و ماندگار شود؟
این اثر ماندگار است مگر اینکه با این دید به اثر توجه نکنند. این اثر ماندگار و ملی است. چون ملی است پس ماندگار است اگر با دید ملی نگاه نکنید شاید ماندگار نباشد. اگر اعتقاد و باور دیگری را در فیلم دنبال کنید متفاوت است . نمی توان کتمان و پنهان کرد که اثر ملی و میهنی است.
با شرایط سخت و این حجم از جزئیات و سکانس هایی که با حضور هنروران در فیلم دیده می شود چند نفر گریم افراد را برعهده داشتند؟
ما 6 نفر بودیم . اول هنروران را گریم می کردیم بعد بازیگران اصلی را گریم می کردیم. از صبح ساعت 4 تقریبا کار را آغاز می کردیم اما باز هم کارگردان رضایت کامل نداشتند.
گریم آقای نورایی یک ساعت و نیم به طول می انجامید بستگی به مقطع زمانی داشت که ایشان ایفای نقش می کرد.
برخی داوران تصمیم شان را گرفتند
آقای طالبی چرا معمولاً کارهای شما یا به جشنواره فجر نمی رسد یا در بخش مسابقه شرکت نمی کند؟
جشنواره فجر را قبول دارم و به این جشنواره اعتقاد دارم شاید تنها سینماگری باشم که در مقابل حذف نام فجر از جشنواره واکنش جدی نشان دادم و به رئیس جمهور نامه نوشتم و بالاخره هم نام فجر را برگرداندند . جشنواره فجر یکی از جشنواره های ملی و انقلابی ما است. ممکن است فیلم به جشنواره به لحاظ فنی نرسد. اما من تصمیم نگرفتم در جشنواره شرکت نکنم. یک زمانی تشخیص دادم در بخش غیررقابتی باشیم. حضور در جشنواره فجر و مقاومت برایم اهمیت دارد اما تندیس ها برایم مهم نیست. وقتی لیست داوران را می بینم رغبتی به رقابت نمی کنم چون می دانم از پیش برخی از آنها تصمیم هایشان را گرفتند و لزومی ندارد آنها را اذیت کنم. وقتی در رقابت شرکت کنم و احساس کنم حق عواملم ضایع شده است مجبورم واکنش نشان دهم. بعد از« دست هالی خالی» این تصمیم را گرفتم. وقتی بازی های قابل تحسین مرحوم شکیبایی، زارعی و رایگان دیده نشد این تصمیم را گرفتم.
باعدم حضور در رقابت داوران را اذیت نمی کنم
شما اول داورهای جشنواره را می بینید بعد تصمیم می گیرید که در بخش رقابتی شرکت کنید یا خیر؟
بله . داورها را می بینم اگر به این نتیجه برسم که داوران اذیت می شوند خیلی اذیتشان نمی کنم در فیلم هایم به استثمارهای آمریکا و انگلیس می پردازم . بازیگران انگلیسی ما وقتی به ایران آمدند خاطرات دانسترویل را همراه داشتند و کل ماجرا را در جریان بودند قسمت های خاص ایران را درآورده بودند . ناآگاهانه در فیلم حاضر نشدند و گفتند ما هیچ عبایی برای حضور در فیلم نداریم و در کشور ما فیلم با موضوعات ملتهب درباره دولت های قبلی ساخته می شود فکر کنم فقط در ایران بعضی بازیگران نگرانی های بیش از حدی دارند.
داوری در ایران سلیقه ای است
با توجه به تصمیم آقای طالبی درباره حضور در بخش رقابتی جشنواره برای شما سخت نیست گریم هایی که با این جزئیات انجام شده توسط داوران دیده نشود؟
صالحیان: اگر بگویم اهمیتی ندارد و سخت نیست اغراق است. من آقای رفیعی جم، آقای بلوندی، آقای حیدری ایشان را دوره کردیم و ازایشان خواستیم در بخش رقابتی جشنواره حاضر شود اما گفتند در جشنواره شرکت می کنم . اما داوری در ایران سلیقه ای است در جشن خانه سینما از دوستان هم صنفم نحوه داوری شان را پرس و جو کردم برای جایزه دادن گفتند فلانی خسته شده بود و سالهاست در حال کار کردن است. آنها هم صنف هستند و باید دقیق شوند اما استدلال این است که خسته شده بود! حال با این شرایط دیگر از یک جمعی که از نظر گریم تخصص چندانی ندارند توقعی نیست و سلیقه ای است.
خانم محمد پور در فیلم هسته اصلی یک خانواده هستید و کار مربوط به تاریخ معاصر است ، چگونه به نقش نزدیک شدید؟
ما یک تئاتری اجرا داشتیم «گره ای در تار و پود یک نقش» که برای آن کار جایزه گرفتم. دست اندارکاران فیلم آقای طالبی آمده بودند برای دیدن تئاتر و از من دعوت کردند تست بدهم . بین چند صدنفر انتخاب شدم.
طالبی: در مقطعی از زمان پیش تولید به این نتیجه رسیدیم برای بازی در نقش مقابل نورایی به سراغ بازیگران تئاتر برویم در کارهای دیگر هم تجربه کردم و جواب گرفته بودم. کار 7 یا 8 ماه طول می کشید و بازیگران سینما در پروژه های مختلف همکاری می کنند و امکان این که در خدمت یک کار باشند نیست یا دستمزد زیاد می خواهند. ما بازیگران خارجی داشتیم و برای هماهنگی بازیگران ایرانی و خارجی هزینه حضورشان در ایران زیاد می شد. بازیگران خارجی بازیگران تئاتر لندن و در حال اجرای تئاتر اولیور توئیست بودند ما زمان را طوری مدیریت کردیم که بعد از تمام شدن تئاترشان به ایران آمدند. کل هزینه آنها با سفر به شیراز 500 میلیون تومان شد. برخی از مشکلات ما در زمان تست بازیگران تئاتر عمل های زیبایی روی صورت بود نمی توانستیم بااین افراد کار کنیم . به ده نفر رسیدیم که صورتشان عمل زیبایی نداشت رقابت کردند و تست می زدند تا خانم محمدپور در میان آن افراد انتخاب شد که جایزه بازیگر جشنواره تئاتر هم داشتند.
محمدپور: نزدیک شدن به نقش بسیار سخت بود، خودشان و دستیاران به من خیلی کمک کردند.
اولین تجربه تصویری شما بود؟
بله همین طور است و یک غول ناشناخته برای من بود. من همیشه تئاتر کار کرده بودم و برای چنین پروژه سنگینی که در آن اساتید مختلفی در حوزه های مختلف حضور داشتند آماده نبودم. روز اولی که جلوی دوربین رفتم چنان استرسی گرفته بودم که نه راه پس داشتم و نه راه پیش تنها به خدا توکل کردم که بتوانم از عهده نقش بربیایم. به عنوان اولین تجربه سینمایی سعی خود را کردم و همه دوستان در این پروژه به من کمک کردند از جمله آقای طالبی که کمک کردند زاویای دوربین را بشناسم و به درستی از عهده نقش بربیایم. از مرحوم ارجمند، آقایان نعمتی، دهقان و نورایی بسیار یاد گرفتم
در تئاتر شرایط بازی کاملا متفاوت است برای دورشدن از آن فضا چه کار کردید؟
به من کمک کردند که حرکاتم را کنترل کنم . من اوایل با صدای بلند دیالوگ می گفتم باید با لحن آرامتری صحبت می کردم.
بیشتر سکانس های شما با اقای نورایی بود درباره نحوه بازی جلوی ایشان و بده بستان هایی که باید در می آمد تا خانواده محمد جواد قابل فهم برای مخاطب باشد بفرمایید.
در تمرینات دو نفره ای که آقای طالبی طراحی کردند کمک کرد نوع بیان، حسی که بید دربیاید کمک کردند. آقای نورایی هم با من بازیگر تئاتر کنار آمدند و کمک کردند.
تقلید ناقص از علی حاتمی در کارهای تاریخی
لحن کار نسبت به کارهای تاریخی متفاوت است چگونه به این لحن رسیدید؟
طالبی: در کارهای تاریخی که من دیده بودم بیشتر افراد لحنشان از واقعیت تغییر می کند و لحن ها کتابی می شد. خداوند آقای حاتمی را رحمت کند به نوعی کار را طراحی می کرد که نوع روایت و تاریخ مربوط به ایشان بود، طراحی صحنه و... مربوط به ایشان بود و تاریخ خودشان رامی گفتند به طور مثال در تاریخ فرمان مشروطیت را مظفر الدین شاه به دست کمال الملک نداد اما ایشان این نوع روایت را تصویر کردند که یک هنرمند فرمان مشروطه را دریافت کند. به نظرم کارگردانان دیگر از ایشان تقلید ناقص کردند زیرا علی حاتمی خودش بود و افراد دیگر تقلید غلط می کنند . سواد و نوع قلم فاخر ایشان را ندارند و یک مغالطه درمی آید .
برای رسیدن به آن بیان که مد نظر کارگردان بود، چقدر تمرین کردید؟
محمدپور: من یک بیان و صدای بسیار بلند داشتم که برای فیلم مناسب نبود و آقای طالبی تاکید داشتند که روی لحن کار کنم . گریم و لباس هم بسیار کمک کرد.
پیشنهاد جدیدی برای حضور در سینما دارید؟
البته داشتم اما کسی که یک سناریو با این حجم قبول می کند و در کنار اساتید فعالیت کند برای انتخاب کارهای بعد کارش سخت تر خواهد شد. سعی کردم انتخاب درستی کنم.
تئاتر بازیگر را قدرتمند می کند
آقای نورایی درباره بده بستان با خانم محمدپور و کار با یک بازیگر تئاتر بفرمایید
بازیگری که از تئاتر می آید بازیگر فوق العاده ای می تواند باشد زیرا تئاتر بازیگر را قدرتمند می کند. من هم سالها پیش از کار تئاتر شروع کردم و خانم محمدپور پرانگیزه و پرانرژی بودند اما قبل از کلید خوردن تمرین دورخوانی داشتیم که با گروه و دونفره بود که بسیار کمک کرد. لحنی که آقای طالبی طراحی کرده بود از من دور بود و این دورخوانی ها خیلی کمک کرد. سر صحنه راحت تر کار می کردیم با یک روتوش های جزئی کار می کردیم. فوق العاده محترم ، خوش انگیز ه و پرانرژی بودند. بخش یتیم خانه من خودم را از معاشرت با سایر همکاران محروم کرده بودم به دلیل آنکه در آن مقطع شرایط افسرده و ناراحتی باید می داشتم به همین دلیل کمتر در کنار دیگران بودم و سعی کردم دیالوگ برقرار نکنم و تنها باشم در آن بخش معاشرت و تمرین آنچنانی نداشتم و در قرنطینه نگه می داشتم. آقای طالبی از من خواستند انرژی ام بیرون ریز نداشته باشد و خودم را کنترل کنم تا این نگاه و سکون ها به درستی از کار درآید.
منتقد کارهای خودم هستم
آقای طالبی بازیها برایتان قابل قبول است؟
از کار خودم راضی نیستم. همه کارهایم را دوست داشتم بهتر از این می شد. اولین منتقد کارهای خودم هستم . همه زحمت کشیدند دوستان پشت صحنه و جلوی دوربین زحمت زیادی کشیدند. آقای ارجمند دو روز قبل از کار فوت شدند ایشان می گفتند 15 سال است گریمورها به موهای من دست نزدند اما برای کار موهایشان را کوتاه کردند. تمام دیالوگ ها را بالحنی که می خواستم خواندم و روی موبایلشان ضبط کردند و ایشان هم تمرین کرده بودند که به رحمت خدا رفتند و توفیق نداشتیم در خدمت ایشان باشیم. غم بزرگی برای این پروژه گذاشتند. به آقای دهقان رسیدیم و بسیار متفاوت از دیگر بازیهایشان و قدرتمند حاضر شدند و از این فیلم بازی های درخشان ایشان بود و خیلی خوب بودند. آقای صالح میرزایی یک سکانس بازی کردند و بسیار خوب بود. خانم آهو خردمند به ما بسیار کمک کردند ایشان قصد نداشتند فیلم بازی کنند اما وقتی متوجه شدند که ما دچار مشکل شدیم قبول کردند و سرصحنه حاضر شدند و بازی شان بسیار درخشان بود . امیدوارم مخاطب این فیلم را ببیند و در خاطره ها بماند افرادی که نمی توانند (به هر دلیلی) تاریخ کشور را مرور کنند این اثر را ببینند این فیلم قسمتی از تاریخ کشور است به آن توجه نشده و بسیاری از عزیزان ما در آن دوران از بین رفتند. با آقای قالیباف صحبتی داشتم و ایشان گفتند حاضرند یک پارک را به نام افرادی که در قحطی بزرگ از بین رفتند نامگذاری کنند در کمترین آمار 4 میلیون نفر در این قحطی از بین رفتند در کشورهای دیگر برای 500 نفر روز یادبود در نظر می گیرند امیدواریم ارگان های مرتبط به این مهم توجه کنند و روز ورود نحس ارتش دانسترویل را به نام این افراد نامگذاری کنند.
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، موسسه تحلیلی «استراتفور» در گزارشی به تحلیل مواضع داعش در شهر موصل در عراق پرداخت.
به نوشته این موسسه آمریکایی، در حالیکه نیروهای ارتش عراق و ائتلاف تحت رهبری آمریکا به شهر موصل نزدیک میشوند، اما نیروهای داعش نیز بیکار نشستهاند.
بر اساس تصاویر ماهوارهای،این گروه تروریستی مواضع دفاعی قابل توجهی را در امتداد حاشیه جنوبی مرکز شهر ایجاد کرده است. آنها سنگرهای چند منظوره را برای مقابله با مهاجمان بنا کردهاند.داعش برای برخورداری از دید واضح همه سازههای موجود در بخش جنوبی مرکز شهر موصل را از بین برده است.
بر اساس این گزارش، تصاویر ماهوارهای گرفته شده در 31 اکتبر نشان میدهند که نیروهای داعش منطقه گستردهای را به سمت شمال فرودگاه موصل، در امتداد ساحل غربی رود دجله پاکسازی کرده و تقریبا کلیه ساختمانهای این فرودگاه و پایگاه هوایی سابق به سمت غرب با زمین هم سطح شدهاند.
نیروهای داعش با تخریب این ساختمانها احتمالا سعی دارند مرکز شهر مستحکم شده موصل را تبدیل به حصاری نمایند تا بدین طریق بتوانند نیروهای دشمن که در حال نزدیک شدن به شهر هستند را هدف قرار دهند.
مواضع روباز و بزرگی که داعش به سمت مواضع جنوبیاش در موصل ایجاد کرده، این امکان را به آنها میدهد تا طرف مقابل را از فاصله دورتر زیر نظر داشته باشند.
استراتفور در ادامه این تحلیل نوشت: داعش سنگرهایی را در جاده منتهی به شهر برپا کرده و همچنین بلوکهای بتونی و خرده سنگهایی را در خیابانها جمع آوری کرده تا بدین طریق مانع تردد نیروهای طرف مقابل شود. آنها اینک موانعی را مهیا کردهاند که در امتداد دو طرف جاده قرار گرفته ولی مسیر تردد کماکان باز است و در صورت نزدیکی نیروهای دشمن، داعشیها به سهولت این موانع در خیابانها مستقر میکنند.
شرح خبر:
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه مجمع هماهنگی اصلاحطلبان پس از سخنرانی حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس در مورد مسائل کشور طی روزهای اخیر نوشتهای منتشر کرده است که از جهات مختلف قابل تامل و البته پیگیری است.
در این گزارش بدون قصد دفاع از نماینده مردم اسلامآبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی، نکاتی را برای آگاهی مردم و البته برای اطلاع بیشتر دستگاههای نظارتی و قانونی مطرح میکنیم تا شاید چنین اقدامات نسنجیدهای از سوی عدهای که خود را نماینده همه مردم، آنهم در مقابل نماینده و وکیل قانونی مردم میدانند، تکرار نشود.
اصلاحطلبان کرمانشاه از ابتدای دولت یازدهم تاکنون تمام خواسته و مطالبهای که داشتهاند در حد عزل و نصب فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی بوده است و بازتاب جدال این طیف با یکدیگر که بارها به زد و خورد فیزیکی و فحاشی کشیده شده، در رسانههای حتی بینالمللی نمیتواند نشاندهنده توان این افراد در حل مشکلات کلان استان باشد.
این طیف که در دعواهای درونحزبی حتی یکدیگر را قبول ندارند، علیه یکدیگر نیز به بیانیهپرانی و رجزخوانی کرده و میکنند که قطعا مردم فهیم استان کرمانشاه بهخوبی میدانند چنین طیفی که قادر به حل سادهترین موضوعات درون جناحی نیستند نه دغدغه مشکلات استان را دارند و نه قادر به نقشآفرینی مثبت در این زمینه هستند.
بیانیه مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه در ابتدا با یک اقدام کودکانه از درج عنوان کامل نماینده مردم اسلامآبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی با حذف کلمات مردم و دالاهو خودداری کرده که یا از ضعف نوشتاری ناشی میشود و یا اینکه مثلا هدف این بوده مردمی بودن این نماینده زیر سؤال برده شود!
در سطور بعد نتیجهگیریهای بدون تحقیق و سند در مورد موضوع کلانی همچون موفقیتآمیز بودن مذاکرات هستهای مرقوم شده که بیشتر به خیالبافی شبیه است، چراکه همگان و حتی برخی مسؤولان دولتی نیز به بینتیجه بودن مذاکرات تا این لحظه بهدلیل بدعهدی آمریکا اذعان دارند.
ربط دادن مشکلات مردم در عبارات بعدی این نوشته به دولتهای نهم و دهم سخنی طنزآمیز است که قطعا برای کودکان گروه سنی ج نیز قابل قبول نیست و بدون توجه به اینکه چرا نمایندگان مردم در مجلس دهم به سه وزیر پیشنهادی دولت رای اعتماد دادند، این موضوع را باز هم با جملههای احساسی حاکم بودن موج اصلاحطلبی بر خانه ملت ارزیابی کردهاند و با اشاره به انتخاب سه گزینه از لیست فراکسیون امید برای عضویت در هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، به سایر وکلای مردم القاب و اوصافی نسبت دادند.
نسبت دادن القاب بهدور از ادب و احترام اجتماعی و شرعی یک مقوله ناشایست است که طی سه سال اخیر بهصورت پررنگ وارد فضای سیاسی و ادبیات سیاسی برخی افراد و طیفها شده است که البته فاجعه نگارش این نوشته به اینجا ختم نمیشود و گستاخی تا جایی پیش رفته که اظهارنظر ناشایست در مورد صلابت و سلامت انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی با عبارت محدودیت اعمال شده! صورت گرفته است و این مطلب ناروا بیشک نادیده گرفتن زحمات دستاندرکاران خدوم نظام و به نوعی اهانت به شورای محترم نگهبان بهعنوان حافظ قانون است.
براساس این گزارش، در این نوشته که بیشتر شبیه به عقدهگشایی چند نفری است که از موضوع اصلی مورد ادعا خارج شده، سخنان نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی کلیشهای، تکراری و نخنما عنوان شده است.
در این بیانیه سخنان نماینده حوزه انتخابیه مذکور بدون هیچ پشتوانه قابل اعتنا، مخالفت با خواسته اکثریت مردم اعلام شده است و این در حالی است که همین مردم چند ماه پیش با رای بالا و قابل توجه، وکیل خویش را انتخاب کردند و قطعا خواست همه مردم ریشهکنی فساد، بیکاری و مشکلات اقتصادی است نه جدلهای بیهوده و جناحی.
بخش پایانی این نوشته در واقع تلاش برای ایجاد فضای دوقطبی در حوزه انتخابیه با تهدید فرمانداران و تحریک آنان برای رودرو شدن با وکیل مردم است که دقیقا خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است که ایجاد چنین فضایی را اکیدا نهی کردند و قطعا تلاش برای اختلافافکنی توسط این افراد هیچ نتیجه و منفعتی برای مردم و حل مشکلات منطقه ندارد.
خبر داغ و جدید را بخوانید:دانشجویان پاسوز شعله دعواهای برادرانه!/ بلبشو در زیرنظامهای آموزش عالی و
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شاید این روزها هر خانوادهای در کشور حداقل یک دانشجو در یکی از زیرنظامهای آموزش عالی داشته باشد پس میتوان گفت آشوب و سرگردانی در دانشگاهها مساوی است با سرگردانی خانوادهها و جامعه.
راه دوری نمیرویم؛ همینجا در تهران در واحد علوم و تحقیقات، هستند فارغالتحصیلانی که بسیار هزینه کردهاند تا درسشان به اتمام رسیده و حالا هر روز به دانشگاه سر میزنند تا بدانند بالاخره تکلیف اعتبار مدرکشان چه شد.
مسؤولان دانشگاه هم که اصلا به روی مبارکشان نمیآوردند و در هر بار سوال خبرنگاران، پاسخهایی مبنی بر تائید تمام مدارک میدهند. میگویند وزارت علوم نگاه تبعیض آمیز به دانشگاه آزاد و موسسات غیرانتفاعی دارد.
از آن طرف مسؤولان موسسات غیرانتفاعی هم گلایه دارند.
دانشگاه پیام نور هم چندان اوضاع بسامانی ندارد، از طرفی معاون آموزشی وزیر علوم میگوید این دانشگاه نباید به مقطع دکتری ورود کند از طرفی معاون آموزشی دانشگاه پیام نور ورود به مقطع دکتری را یکی از ماموریتهای این دانشگاه میداند و میگوید تا زمانی که ابلاغیه رسمی نیاید در مقطع دکتری دانشجو میگیریم.
دانشگاه فنیوحرفهای و علمیکاربردی هم که هنوز تکلیفشان مشخص نیست و کسی نمیداند که سرانجام این دو دانشگاه ادغام میشوند یا خیر.
و این بلبشوی آموزش عالی در حالی است که مسؤولان وزارت علوم همه چیز را آرام میبینند و از رفاقتها میگویند در حالیکه اختلافات عیان است و دود آن هم تنها به چشم دانشجویان میرود.
* ضعف وزارت علوم در نظارت بر دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد دو سال پیش در مقاطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو در رشتههای غیرمجاز کرد که پس از کش و قوسهای فراوان، جریان به شورایعالی انقلاب فرهنگی کشیده شد و این شورا مقرر کرد که شورای گسترش آموزش عالی رشتههای دانشگاه آزاد را در مهلت مقرر بررسی کرده و در صورت واجد شرایط بودن مجوز آن را صادر کند.
شورای گسترش آموزش عالی با مماشات بسیار و مهلتهایی که در اختیار وزارت علوم قرار داد به مرور برخی رشتهمحلها را تائید کرد و برخی دیگر نیز از سوی خود دانشگاه آزاد و در کمیته سه نفرهای که خودشان میگویند قانونی است و وزارت علومیها میگویند قانونی نیست تائید شد.
در هر صورت حالا کار به جایی رسیده است که اختلافات بالا گرفته و خنجرهایی که این دو نهاد از پشت به یکدیگر میزنند حالا به شمشیر بسته شده از رو تبدیل شده به طوریکه رئیس دانشگاه آزاد به طور مستقیم از مته به خشخاش گذاشتن وزارت علوم و سیاستهای دوگانه این وزارتخانه در برخورد با دانشگاه آزاد در برابر دیگر زیرنظامها صحبت میکند و میگوید: اگر مسئلهای برای دانشگاه آزاد لحاظ میشود برای موسسات غیر انتفاعی هم به همین صورت باشد، در حالی که میبینیم برخی موسسات غیر انتفاعی بدون استاد و امکانات و بدون آزمون دانشجوی کارشناسی ارشد میگیرند.
شریعتینیاسر معاون آموزشی وزیر علوم نیز در صحبتهای خود نامی از مجموعه خاصی نبرده ولی گفته است: گاهی بدون توجه به کیفیت میخواهند رشد کمی را بالا ببرند که این مسئله خلاف است و بر اساس ضوابط نیست که امیدوارم در مسیر قرار بگیرند.
همچنین کارن ابرینیا مدیرکل دانشگاههای غیردولتی وزارت علوم نیز گفته است: وزارت علوم مشکلات دانشگاه آزاد را بسیار تحمل کرده و وزارت علوم اگر قصد داشت معیارها، شاخصها و ضوابطی را که برای زیر نظامهای دیگر اجرا کرده برای این دانشگاه اجرا کند، الان شاید 60 درصد فعالیتهای این دانشگاه تعطیل میشد.
اینها صحبتهایی است که مسئولان این دو نهاد میگویند و اطلاعیهها و جوابیههایی که بر روی سایتهایشان میرود هم در نوع خود جالب توجه است ولی جالبتر آنجاست که در میان تمام این دعواها و شمشیرهای از رو بسته شده، مسئولان این دو نهاد ادعای رفاقت و برادری هم میکنند!
شریعتینیاسر معاون وزیر میگوید با میرزاده رفیقیم و از طرفی طه هاشمی معاون دانشگاه آزاد نیز رابطه وزارت علوم و دانشگاه آزاد را برادرانه میداند و میگوید: دانشگاه یک محیط علمی است و دعواهای بیرون دعوای سیاسی است و ربطی به وزارت علوم و دانشگاه آزاد ندارد.
حالا دانشجویان ماندهاند میان دعواهای این دو نهاد رفیق و برادر! و نمیدانند آیا بالاخره بعد از این همه سال که هزینه کردهاند و عمر و سرمایهشان را گذاشتهاند مدرک معتبری کسب میکنند یا نه.
از طرفی مسؤولان نهادهای بالادستی مثل کبگانیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی بر این اعتقاد هستند که زیرنظامهای آموزش عالی اعم از دانشگاه آزاد باید از وزارت علوم تبعیت کنند.
* دانشگاههای غیرانتفاعی؛ یکی از دلایل دعوای وزارت علوم و دانشگاه آزاد
موسسات غیرانتفاعی هم به عنوان یکی دیگر از زیرنظامهای وزارت علوم در بخش خصوصی در چند سال گذشته مشکلات و البته گلایههای بسیاری داشتهاند.
حتی مسؤولان این دانشگاه در برخی مقاطع هم اعلام کرده بودند که وزارت علوم زورش به دانشگاه آزاد نمیرسد و توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد را بی ضابطه دانسته و اعلام کردند این توسعه فقط برای شهریه دانشجویان است که این موضوع سبب وارونه شدن هرم آموزشی کشور هم میشود.
رئیس دانشگاه آزاد هم به تازگی به تبعیض وزارت علوم بین دانشگاه آزاد و موسسات غیرانتفاعی اشاره کرده و گفته است: موسسات غیرانتفاعی به صورت بدون آزمون و بدون محدودیت زمانی اقدام به پذیرش دانشجو میکنند.
از طرفی آهونمنش رئیس اتحادیه موسسات غیرانتفاعی گفته است: ثبتنام تکمیل ظرفیت موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی تا 19 آبان ادامه دارد اما باوجود تکمیل ظرفیت به علت کمبود دانشجو، همچنان ظرفیت دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی در سراسر کشور 80 تا 85 درصد خالی مانده است.
وی گفته است: برای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی یک چهارچوب مشخصی تعیین شده که در قالب آن می توانند به پذیرش دانشجو اقدام کنند.
* دانشگاه پیام نور و ماموریتی که در اساسنامه آمده ولی معاون وزیر آن را نهی میکند
یکی دیگر از زیرنظامهای آموزش عالی دانشگاه پیام نور است، این دانشگاه که چند ماهی میشود که رئیسش تغییر کرده و سرانجام علت تغییر رئیس هم مشخص نشد حالا با مشکلات آموزشی رو به روست.
از طرفی اساتید حقالتدریس این دانشگاه گلایه دارند که حقوقشان را دریافت نکردهاند و معاون آموزشی وزیر علوم در مصاحبهای گفته است: این مسئله فقط مربوط به دانشگاه پیام نور نیست بلکه تمام دانشگاهها با مشکل مالی رو به رو هستند.
برخی از اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه میگویند دانشگاه پیام نور در توسعه تحصیلات تکمیلی ضعیف عمل میکند.
برخی هم میگویند شاید در آمایش آموزش عالی قرار است سهم تحصیلات تکمیلی به دانشگاه آزاد برسد و به همین دلیل پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور کاهش یافته است.
البته شریعتینیاسر معاون آموزشی وزیر علوم به صراحت اعلام کرد که دانشگاه پیام نور نباید در مقطع فعلی به بحث دکتری ورود کند ولی فراهانی معاون آموزشی دانشگاه پیام نور میگوید: توسعه تحصیلات تکمیلی جزء ماموریتهای دانشگاه پیام نور است و تا زمانی که ابلاغیهای مبنی بر توقف پذیرش در دوره دکتری به دانشگاه نرسد پذیرش متوقف یا کم نمیشود.
فراهانی معتقد است امسال هم مانند سالهای گذشته در دکتری پذیرش داشتهاند.
ولی مسؤولان دانشگاه پیام نور هم از این مساله ناراحت هستند که تائید رشتههای این دانشگاه در وزارت علوم به کندی صورت میگیرد.
* فنیوحرفهای و علمیکاربردی ادغام میشوند یا خیر؟
دانشگاههای فنیوحرفهای و جامع علمیکاربردی؛ دقیقا همانجا که وزیر علوم بر آن تاکید دارد یعنی دانشگاه ماموریتگرا و کارآفرین، در ابهام ادغام یا عدم ادغام هستند.
از طرفی عنوان میشود که سیاستی برای ادغام این دو دانشگاه با یکدیگر نیست.
وزیر علوم میگوید: برنامهریزی برای ادغام نیست ولی چتری بر سر این دو دانشگاه قرار میگیرد.
از طرف دیگر معاون آموزشی وزیر علوم از ادغام این دو دانشگاه خبر میدهد.
دانشگاه علمیکاربردی هم که با سرپرست اداره میشود آن هم سرپرستی که معاون مالی اداری وزیر علوم هم هست و شاید این مسئله این علامت سوال را در اذهان ایجاد کند که با وجود این مسائل آیا دانشگاه علمیکاربردی اهمیت چندانی برای وزارت علوم دارد یا خیر؟
دانشگاههای دولتی هم که طرحهای کلانشان متوقف است و از کمبود بودجه گلایه دارند؛ پس با این همه بلبشو در دانشگاهها آیا لازم نیست حداقل یکی از مسؤولان وزارت علوم به این سوال پاسخ دهد که واقعا در آموزش عالی چه خبر است؟
ضرر دانشجویان که به دلیل اختلافات سیاسی رقم میخورد را چه کسی پاسخ میدهد؟ چرا پاسخ وزیر علوم به این مشکلات فقط سکوت یا لبخند است؟ چرا تکلیف فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد و مدرکی که میلیونها خرجش کردهاند و حالا فهمیدهاند که بی اعتبار است را کسی روشن نمیکند؟
تیتر خبر جدید:لزوم اطلاعرسانی درباره پروندههای قاچاق عمده و کلان مواد مخدر و روانگردان/ ضرورت توج
خبر جدید:فروش بلیت پرواز اربعین با نرخهای کلان در آژانسهای متفرقه/ جولان واسطهگران در خلاء نظا
شرح خبر:
پربحثترین اخبار خبرگزاری فارس در روز گذشته (چهارشنبه، 12آبان) در قسمت پایین قابل مشاهده است:
15 سؤال مسکنی نیکزاد از آخوندی/ مسکن مهر باید یکساله تکمیل میشد/ اظهارات پرخاشگرانه ناشی از ناتوانی و ناکارآمدی است
وزیر سابق مسکن و شهرسازی با طرح 15 سؤال به اظهارات اخیر همتای خود در دولت یازدهم واکنش نشان داد.
کاظمیان: پرسپولیس مدعی اصلی قهرمانی است/ همین حالا تیم بدهیم جزو 6 تیم اول لیگ برتر میشویم!
پیشکسوت باشگاه پرسپولیس گفت: اگر با بچههایی که در کلاسهای مربیگری شرکت میکنیم یک تیم فوتبال بدهیم مطمئناً بین 6 تیم اول لیگ برتر قرار میگیریم.
مناظرهها کاری کرده شرم کنم با خارجیها از دموکراسی حرف بزنم
وزیر خارجه آمریکا با شرمآور خواندن مناظرههای انتخاباتی در این کشور، گفت این مناظرات کار او برای گفتوگو در مورد دموکراسی با سران خارجی را دشوار کرده است.
معاون احمدینژاد چگونه یکی از مفاخر کشور شد؟/ وقتی کسی مسئولیت انتخاب «ملک زاده» را نمیپذیرد
محمدشریف ملکزاده معاون جنجالی دولت سابق در حالی چندی پیش به عنوان یکی از مفاخر کشور معرفی شد که مشخص نیست کدام نهاد علمی و فرهنگی، چنین عنوانی را به وی اعطا کرده است.
عدهای نمیخواهند از فتنه دست بردارند/ ساختار کنونی جامعه چنگی به دل نمیزند
تعداد صفحات : 39